Gizemli Oyun

14 Nisan 2013 Pazar

Neredeyse bir solukta okuyup bitirdiğim kitaplardan biri oldu Gizemli Oyun.

New York Times Bestseller olan kitap bence bunun hakkını fazlasıyla vermiş. Çevirilerinde bazı yerlerde yazım hataları ile karşılaştım ama yine de dikkatimi pek fazla dağıtmadı bunlar. Konusu değişikti, daha önce bu tarz bir kitap okumamıştım. Hoş oldu, güzel oldu. Yazarın diğer kitaplarını da merak ediyorum, bulduğum zaman onları da alıp okumayı bir yere not ettim bile. :)

Kitabın konusunu arka kapağındaki yazı ile aktarmak istiyorum:

" Yalanlar üzerine kurulu bir dünyada aşk ne kadar tutkulu yaşanır?

Esrarengiz romanlar yazan Lucy, yeni kitabında internet üzerinden tanıştığı kurbanlarını boğarak öldüren bir kadın seri katilin maceralarını yazmaya karar verir. Lucy, kahramanının neler hissettiğini anlamak için her türlü oyunu oynamaya hazırdır. Kendini seri katilin yerine koyar ve internette tanışıp buluştuğu her adama yeni bir kurban gözüyle bakar...

Lucy kitabı için araştırma yaparken, gerçek hayatta da tıpkı yazdığı hikayeye benzer cinayetler işlenmektedir. Polis memuru Quinn de Lucy gibi katili internetten bulabileceğini düşünmektedir. Lucy ile Quinn yalanların yön verdiği bir buluşmada bir araya gelir ve kendilerini tahmin edemeyecekleri kadar tutkulu bir ilişkinin içinde bulurlar.

Quinn'e göre katil Lucy'dir; Lucy' e göreyse Quinn seri katilin kurbanlarından biri olabilecek kadar sıradan bir tesisatçı. Yalanlarla başlayıp tutkuyla şekillenen bu tehlikeli ve gizemli oyun acaba nasıl sona erecektir? "

Kitap hem romantik hem de "suç-polisiye" kategorisine girebilir bence, konusuna bakar bakmaz da bu sınıflandırmayı yapabiliyoruz diye düşünüyorum. Yazar gerçekten de hem espritüel hem de eleştirisel bir bakış açısı ile yazmış kitabı. Oldukça beğendim, yalnız uyarmam gereken bir nokta var ki kitapta +18 kısımlar mevcut, bu göz önüne alınarak tercih edilmeli mutlaka.

Son olarak da kitap kapağını beğendiğimi söylemek isterim. :)

Sevgiyle kalın.

0 yorum:

Yorum Gönder