Denedim-Bitirdim: ADS Blusher

31 Ekim 2013 Perşembe
En son bitirdiğim allık. Ben mi almıştım, yoksa hediye mi gelmişti? Ben aldıysam, nereden almıştım? Hiç hatırlamıyorum, çünkü oldukça uzun süredir bu allığı kullanıyorum (dum). O yüzden de fiyatı şuydu diyemiyorum. :( Resim biterayak çekildi, ucuna kadar kullandım valla. Sevmiyorum öyle azcık kullanıp, bir kenara atmayı. İlla bitecek, huy işte. :)

Resimde de görüleceği gibi 4 farklı ton içeriyordu. Hepsi de pembenin tonu ve simli! Ayrı ayrı kullanmadım ama ben bu renkleri. Hepsinden karma yapıp öyle sürüverdim her seferinde.

Oldukça simliydi ama. Ne zaman bunu kullansam, illa birileri "bu ne yahuu, yüzün sim içinde, hayrola, parıldıyorsun bugün" şeklinde laf attılar bana. Yine de kullanmaktan vazgeçmedim. Bazen parlamak gerekir, değil mi? :)

Çok kaliteli değildi bence. İlk olarak resimden de anlaşılacağı üzere kapağı kırıldı, kapağın üzerindeki yazı çok çabuk zamanda silindi gitti. İkincisi, rengi çok çabuk uçup gidiyordu yüzümden ama simleri kalıyordu. Yanaklarım biraz daha pembe kalsın diye sürekli yenilemek gerekiyordu. Ama bu sefer de simler o kadar fazla oluyordu ki, güneş gibi hissediyordum kendimi. :P

Sevmediğim üçüncü özelliği, arkasında kocaman yazan "Made In China" yazısı. Tamam, kabul Çin'de üretilen her şey kötü değil ama yine de ne zaman bu lafı duysam, ya da yazısını okusam "pek kaliteli değil galiba" düşüncesi beliriyor kafamda.


Kısacası, eğer ben aldıysam bunu, bir daha almayacağım kesin!
Şu an başka bir allık kullanmaya başladım, bakalım o nasıl çıkacak? :) Yakında onun da yazısını yazmak dileğiyle..

Sevgiyle kalın.

Ne Olacak Benim Bu Yeşil Aşkım ?

29 Ekim 2013 Salı
Uzun zamandır post girmediğim için, malum oje postlarım da birikmiş oldu aslında. Son zamanlarda yeşil aşkım kabardı. O yüzden aldım en sevdiğim 2 yeşil ojeyi, birleştirdim, bir arada kullandım.

İşte kullandığım ojeler...


Markası "Rapsodi" her 2 ojenin de. Nereden buldun bu markayı yahu, hiç duymadım diyebilirsiniz. Marka konusunda çok büyük takıntım yok oje konusunda. Beğendiğim renk gördüm mü, atlıyorum hemen. :) Bu ojeleri Bakırköy'deki bir mağazadan aldım. Mağazanın bir adı yok mu derseniz, adını bilemiyorum şimdi. (Hatırlamıyorum desek de olur. :)) Ama yerini tarif etmem gerekirse, Zeytinburnu'na giden minibüslerin hemen karşısında, çoğunlukla züccaciye satan bir mağaza burası. Yine de bir çok yerde bulabilirsiniz bence. Adet fiyatı da 1 TL.


Amannn 1 TL lik ojeden ne hayır gelir demeyin, gerçekten sürerken de çok rahat sürdüm, kurumasından da çok memnun kaldım. Tırnakta duruşunu da (renk bakımından) çok sevdim. Bulaşık yıkamadığınız sürece 4-5 gün sıyrılmadan kullanabilirsiniz hatta!

Bir tanesi simli yeşil ojelerin, numarası 358.
Diğeri ne yeşili ? Adını tam olarak bilmiyorum, mavi-yeşil bir renk sanki. Elde siyah-yeşil-mavi gibi duruyor. Petrol yeşili mi diyorlar buna? Gerçekten bilmiyorum ama rengine vuruldum! Bunun da numarası 350! Benim favorim, bitince hemen yeniden alıcam. Çünkü bu gidişle yakın zamanda tükenecek gibi. :)

Yeşil severlere güzel alternatifler bence ;)
Sevgiyle kalın.

Hürriyet Kitapları

28 Ekim 2013 Pazartesi

Uzun zamandır bloga post giremedim, işler güçler, tatiller, yurt dışı, hastalıklar falan bir sürü şey geçti gitti ama aklımın bir köşesinde hep burası vardı. Hep içimi dökme isteği, anlatma isteği ile geçirdim zamanımı. Ve sonunda dayanamadım, tekrardan geri dönüş yaptım. :)

Bugünkü postum, yeni kitaplarım hakkında. Bugün Hürriyet gazetesinin çok güzel hediyeleri vardı. Gazete alınımında size ücretsiz kitap veriyordu, üstelik istediklerinizden seçebiliyordunuz. Yani size seçenek de sunuyordu, gazete fiyatı da 60 kuruş olunca, bir kitap kurdu olarak kaçırmamalıyım bunu dedim ve aldım! :)

Bizim ilçede bulabildiğim 3 farklı kitap mevcuttu.

* Cehennem ( Linda Howard ) - Raintree serisinin ilk kitabıymış sanırım
Buz Ve Ateş (Day Leclaıre)  / Yıllar Sonra (Elızabeth Lane) - İki kitap bir arada!
Tutkuya Tutsak (Lynne Graham ) / Cüretkar Teklif (Miranda Lee ) - İki kitap bir arada!

topladım o kitapları döndüm eve. Bir tane de Barshtw aldı bizim için, ama şu an onun aldığı kitabın tam adını hatırlamıyorum. Telefonda yanlış anlamadıysam, o da 2 kitap bir arada olanlardan ve bir tanesinin adı Geçmişi Unut. 

Umarım siz de bu hediyelerden edinmişsinizdir. :)

En yakın zamanda kitap yorumları ile devam etmek üzere..
Sevgiyle kalın. :)