Ateşi Yakalamak

30 Haziran 2012 Cumartesi

Ateşi Yakalamak...Açlık Oyunları Serisi 2.Kitap.

"New York Times BestSeller
 USA Today BestSeller
 Horn Book Fanfare Yılın Kitabı
 Publishers Weekly Yılın En İyi Kitabı
 Booklist Editörlerin Seçimi
 New York Times Book Review Editörlerin Seçimi
 New York Times Yılın Unutulmaz Kitabı
 Kirkus Yılın En İyi Kitabı"

Aslında fazla söze gerek yok, bu kadar ödülden sonra insan ne diyebilir ki bu seri için?

Kitaba hayran kalmamak elde değil. Öyle bir yazılmış ki kitabı resmen elimden bırakamadım. Çok ciddiyim, bazı yerlerde, gerilimden, heyecandan tüylerim diken diken oldu. Kimi yerde ben bile sinirlendim, öfkelendim. Kimi yerde "Hassss...." dedim, kimi yerde gözlerim doldu. Kitabı resmen yaşadım. Başka bir şey diyemiyorum ama : Nutkum tutuldu! Kısa, öz ve net.

Bir çok kişi ilk kitabı daha çok beğenmiş, ama ben çoğunluğun aksine bu kitabı daha çok sevdim.

Konusuna gelince, konuya hiç girmek istemiyorum aslında, çünkü okuyacak olanlar için sürprizi bozmak istemiyorum. Ama emin olun ki okuduğunuz zaman benim gibi, sanki olayları siz yaşıyormuşcasına etkileneceksiniz. "Açlık oyunlarına devam" diyorum başka da bir şey demiyorum.

Kitabın arkasında yazan yorumlara da %100 katıldığımı belirtmek zorundayım. Adamlar haklı! Gerçekten "zekice kurgulanmış ve çok akıcı bir kitap". Gerçekten "bilimkurgu, heyecan, gerilim ve aşkın muhteşem bir karışımı".

Ne diyim ki, alın, okuyun, yaşayın.

Açlık Oyunları

28 Haziran 2012 Perşembe

Açlık Oyunları... New York Times BestSeller...

Çok beğendim, bayıldım, öldüm bittim, eridim gittim, yaladım yuttum, bir buçuk günde bitirdim.

Gerçekten çok güzeldi. Ben normalde ya fantastik ya da bilim kurgu kitaplarını severim, bu kitap tam olarak iki gruba da girmese de çok çok güzeldi.

Aksiyon, zeka, aşk, az buçuk bilim kurgu... Suzanne Collins bunların hepsini tadında kullanarak çok iyi bir kitap çıkarmış ortaya.

Az çok konusundan bahsetmek gerekirse: 24 kişi, bir ölüm-kalım oyunu, sonuçta bir kazanan olacak. Kazanan her şeyi alır, kaybeden ölür. Çok fazla detaya girmeden böyle bir açıklama yeticek sanırım. Ben aslında çok da fazla anlatmak istemiyorum konusunu, bana sorarsanız alın okuyun.

Malum zaten baya bir sükse yapmış olan bir eser. En son filmi falan da çıktıydı da baya bir izlenmiş, konuşulmuştu. O zamandan beri okumak istiyordum ama anca fırsat bulabildim. Şimdi diyorum ki keşke daha önce okuma fırsatım olsaymış, o kadar sevdim. En yakın zamanda da filmini izleyeceğim ( torrente attım, bekliyorum.) bakalım, umarım kitaptan çok kopmamış, kafalarına göre ekleme çıkarma yapmamışlardır.

Şimdi ise hemen serinin 2.kitabına başlıyorum. Amacım onu da en yakın zamanda bitirmek. :))

İntikam

26 Haziran 2012 Salı


Savannah serisi 5.kitap (Bkz.diğer kitaplar Cazibe,Sır,Öpücük,İhanet)

Tamamdır,işte budur.Sabah başladım,akşam bitti.Yaladım,yuttum,tükettim.

Artık William yok,tüm kitap Jack'in ağzından yazılmış durumda. Bir Jack hayranı olarak,keşke William hiç olmasaymış da hep Jack tarafından anlatılsaymış olaylar diye düşünmekten alamadım kendimi. Jack'i seviyoduk,artık tapar hale geldik.

Jack,Connie'yi elinden kaçırdı,bir kurtadama kaptırdı.Kalbi kırık,çözmesi gereken bir çok sorun var,sevdiği herkes onu terk ediyor.Yine de ayaklarının üzerinde duruyor,güçlü,kararlı ve kesinlikle seksi :)) Kitap diğerlerine göre daha az +18 durumda ki bu da bu kadar sevip,hızlı okuma nedenlerimden biri.

Bu son kitap zannediyordum (5 li şekilde satılıyor şu anda seri ) ama kitabın sonu kesinlikle olaylara son vermedi,aksine yine öyle bir yerde yarım olarak bıraktı ki off ya oldum nasıl beklicem ben 6.kitabı. :( 6.Kitap yazılacak mı,ne zaman yazılacak ondan bile haberim yok.Ancak eminim ki çıktığı gibi alıp seriye devam edicem.

İhanet

24 Haziran 2012 Pazar



Savannah Serisi 4.Kitap (Bkz.Önceki Kitaplar: Cazibe,Sır,Öpücük)

Tamamdır,şu kitap ile şu seriden beklediğim her şeyi buldum.SonundaYeşil Çam filmi gibi bir vampir kitabı da okumuş oldum. :) Vampir ve vampir avcısı birbirine aşık olur,yetmez o vampir avcısı vampirden hamile kalır. Kötü vampirler dünyayı ele geçirme planları yapar derken aldatıldığını düşünen  bir vampirimiz de intikam yeminleri eder. Heheyy :)) Bi de birileri bir vampirin içtiği kana ilaç katıp,ona tecavüz etse tam olacaktı. Artık bunu da bir sonraki kitapta okumayı umuyorum.

Şaka maka bir yana gerçekten serinin kitapları gittikçe daha iyi duruma geliyor. Hele bu kitabın sonlarına doğru hiç beklenmedik şeyler oluyor ve sizi gerçekten şaşırtıyor. Ama bu şaşkınlık, aslında benim ya şöyle böyle olsaydı diye düşündüğüm bazı şeylerin gerçekleşmesine sebep oldu ve bu yüzden de inanıyorum ki 5.kitabı çok sevicem. :)

P.S : Jack McShane seni seviyoruz...


Öpücük

21 Haziran 2012 Perşembe

Savannah Serisi 3.Kitap (Bkz. İlk iki kitap : Cazibe,Sır)

Valla artık aynı şeyleri tekrarlamaktan gına geldi desem yeri ama,okuduğum vampir serileri arasında iyilerden birisi de bu seri.

Serideki her devam kitabı,ondan önceki kitaplardan daha iyi durumda, daha sürükleyici,daha şehvetli,daha aksiyonlu,daha meraklı,daha daha daha...

Bu kitabı,önceki iki kitaptan daha çok sevdiğimi belirteyim öncelikle.Genelde gece uyumadan önce kitap okuma alışkanlığım olduğu için bu kitabı okurken baya bi küfrettim.Kötü anlamda bir küfretme değil.Şöyle ki: her bir bölümün sonuna geldiğimde,ya anasını satıyım uykum geldi ama kitabı da bu bölümünde bırakırsam meraktan çatlıycam durumundaydım.Her bir bölüm sonu insanı merakta bırakıcak şekilde yazılmış.Hani genelde kitapların sonunda sizi merakta bıraktırır ve bir sonraki kitabı bekletirler ya, hah bunda bu durum hem bölüm içlerinde mevcut hem de kitabın sonunda. Kitabın sonu yine öyle bir şekilde bitti ki,hemen 4.kitaba başlamam lazım moduna geçtim.Kısmetse bu akşam 4.kitaba da başlamayı düşünüyorum,belki akşamı beklemem bile,hiç belli olmaz. :)

Kitapta konuyu anlatan yine 2 şahıs mevcut,her zamanki düzeni bozmamak adına ve bu kitapta kesinlikle Jack denilen karakter kalbinizi fethediyor.Vampire aşık olan genç ergen kız modeline bürünüyorsunuz.Ne hikmetse bu vampirler de hep çekici oluyor arkadaş.Resmen kusursuzlar :)

Öyle ya da böyle +18 uyarısını dikkate alarak,okuyun görün.

Sır

13 Haziran 2012 Çarşamba


Savannah Serisi 2.kitap. (Bkz. ilk kitap Cazibe)

Daha önceden yazdığımda da dediğim gibi ilk kitabın sonunda oha falan oldum ve hemen 2.kitaba başlamak istedim. Keza hemen kitaba da başladım ama kitabın başı çok sarmadı beni,ondan dolayı kitaba biraz ara verip dizi-filmlere sardım. Kitabın ortasına geldiğimde ise,kitabı bitirmem lazım yaa dedim ve bu seferde filmlerime ara verip tam gaz kitabı okuyup yaladım yuttum.Kitap, ortasından itibaren öyle sürükleyici bir hal alıyor ki,ananı yaa şimdi ne olucak diye nefesimi bile tuttum sanırım. Sonunda da yine size bir sonraki kitabı beklettiriyor : Bu konuda gerçekten yazar oldukça başarılı olmuş.

Vampir kitabı denilince Anne Rice bir numaradır,en iyisi odur genellemesi var ne hikmetse.Ama bana sorarsanız Raven Hart,kesinlikle Anne Rice'dan daha akıcı,daha eğlenceli ve daha sürükleyici yazıyor. Bunu ikinci kitabını da okuyarak daha kesin bir şekilde söyleyebiliyorum.

İlk kitapta olduğu gibi bu kitap da  "Edepsiz ve Hoş" tanımlaması altında açıklanabilir. Ama gelin bir de bu tanıma "Sürükleyici" özelliğini de katalım,tam olsun. +18 kısımlar bu kitapta da mevcut. Anladım ki yazarın stili bu.

Konu olarak kitabı açıklamayacağım ama "intikam" olarak özetleyebilirim.Ve kitaptan hoşuma giden bir cümleyle de bunu destekleyebilirim : "Bir vampirin öpücüğü ölümdür." :)))

Kitapta olaylar yine şu baba-oğul vampirler tarafından anlatılıyor.Ve bana sorarsanız baba karakterini geçin ama oğul karakteri tamamen kendine hayran bıraktırıyor. :)) Seni Seviyoruz Jack...

Kısaca fantastik kitap severler bu seriyi okumalı.Nokta.