Zebani

19 Mart 2012 Pazartesi

New York Times BestSeller yine her zamanki gibi. Okuduğum diğer kitaplardan oldukça farklı bir yapısı vardı. Hem konu olarak hem de konunun gidişatı olarak. Okuması kolay ama anlatması zor olan bir kitap.

Kapağına bakınca,melek kanatları vs. görüp aha işte gene melekler var,fantastik kitap,kesin zebani bir şeyler yapıyodur,birine,bir insana falan aşık oluyodur ya da dünyaya geliyodur falan diye düşündüren ama bu düşünceden sadece fantastik(!) olabileceği kısmının doğru olduğu kitap.

Bi kere en başta söylemem gereken şey kitabın ön kapağına +18 uyarısı koymalı. Çünkü,bazı kısımlar gerçekten bu nitelikte. Yazarın eskiden yaptığı işini anlatması olsun,başına gelenlerden sonra yaşadığı bazı şeyler olsun,bunlar çocuklara (!) uygun değil. Tabi çocuktan çocuğa fark vardır,orası ayrı.

Kitapta adam bir kaza geçiriyor ve kazada yanıyor. Tanınmaz hale geliyor az buçuk. Hastanede kaldığı sürece,şizofren tanısı konmuş bir kadın sürekli bu adamı ziyaret ediyor ve "bu senin ilk yanışın değil,daha önce de yanmıştın" gibi esrarengiz cümleler sonrası adama hikayeler anlatıyor. Daha önce (700 yıl önce) nasıl tanıştıklarından,neler olduğundan falan bahsediyor kitap boyunca. Şizofren olduğu için kadına inanası gelmiyor tabi adamın. Ama kitabın sonunda bazı şeyler oluyor ve hem adam hem de okuyucu şaşırıyor. Nasıl yani,acaba gerçek miymiş moduna giriyorsunuz. Hatta ben kitabın sonunda, gerçek bir yaşantıdan alıntıdır falan gibi bir uyarı görmeyi bekledim ama göremedim. Hepsi tamamen yazarın hayal gücüymüş. Bu yüzden de yazarı tebrik ediyorum.

0 yorum:

Yorum Gönder