Bir Gün (One Day)

8 Mart 2012 Perşembe

Geçen hafta okumayı bitirdiğim ve bu hafta da filmini izlediğim yapıt...

Başta çok anlamadım,ne biçim kitap lan bu böyle dedim.Çünkü bölümler arasında yıllar oynuyordu,bölümler arasında ilişki kuramamıştım.Ama daha sonradan farkettim ki,her bölüm 15 Temmuz ve bir sonraki yıl.Yani Em ve Dex'in ilk tanıştıkları(!) gün olan 15 Temmuz da, her ikisinin de ne yaptığını gösteren birer kesit her bir bölüm.
Em ve Dex aslında birbirlerinden hoşlanıyorlar ama hayattan beklentileri ve yapmak istedikleri farkı şeyler.Bu yüzden de farklı hayatlar yaşıyorlar,işte bunu anlatıyor kitap.Aslında birbirini seven iki insanın,sırf farklı istekleri var diye birlikte olamayışları ama sürekli birbirlerini düşünüyor olmaları. Bu yönden bence oldukça etkileyici bir kitap.Em ve Dex,Dex ve Em.Bu ikilimeyi(!) ne zaman okusam,içim bir garip oldu,kırıldı geçti.Sanırım duygusala bağladım bilmiyorum.

Sonra her meşhur ve iyi satan kitabın başına gelen şeyi yani filmini izledim.Hem kitapta hem filmde ağladım.Evet,fazla duygusal olabilirim.(Bkz. Harry Potter izlerken ağlayan kız.) Çünkü hem kitabın hem filmin öyle çarpıcı bir noktası var ki,yapma yaaa diyorsunuz.Beklenmedik bir anda.çat.Sizi alaşağı ediyor.Tam mutluyken,içiniz sıcacıkken,bir anda tersine dönüyor herşey.Ne biliyim anlatamıyorum.En iyisi izleyin.Hatta önce okuyun,sonra izleyin.Ha,aklıma gelmişken,filmle ilgili söylemek istediğim bir şey daha var.Film ve kitap oldukça benzer.Sırf modernleştirmek adına çok fazla şey değiştirilmemiş.Hatta söylenen cümlelere kadar aynı olan yerler var.

Sonuç olarak söylemek istediğim,dram ve romantik filmlerden hoşlananlar mutlaka izlesin,kaçırmasın.

2 yorum:

  1. Homeless dedi ki...:

    Bu kitabı senden önce satın aldım, ama sen benden önce okudun.:D Buraya ne yazdın bilmiyorum ama kitabı okuyunca bu yazını okuyup altına kendi yorumumu yazacağım.;)))

  1. Homeless dedi ki...:

    Bir günde okuyup bitirdiğim ama okurken hep sonunda başka bir sey olacak diye beklediğim ama beklentimi karşılamayın haddinden fazlaca sukse yapmış bir kitap. Bence tamamen senaryo olarak kalması gereken kitap olarak yayınlanmasının saçma olduğunu düşündüğümü açık yureklilikle belirtmeliyim.

Yorum Gönder