Prometheus (2012)

6 Mayıs 2013 Pazartesi

Alien ve Gladiator filmlerinin yönetmeninden!

Bu sefer izlediğim film bilim-kurgu türündeydi. İzlediğim diğer filmlere göre gerek efektleri gerekse gerçekçiliği bir nebze daha üstteydi. Ancak yine böyle "alien" tarzı düşünülen karakterler falan biraz yapay kalmadı değil. Sanırım gerçekten böyle karakterleri görüp duymadığımız için bunlar bize yapay geliyor; ya da aklımızın alabileceği ve inanabileceğimiz şekilde yapamadıklarından. Henüz bu ikilemi çözemedim. :)

Charlize Theron yine güzelliğiyle bir artı katmış bence filme. Filmdeki karakterini her ne kadar pek sevemesem de güzel kadın, çekici kadın, alımlı kadın. :) Bence filmde o da rol alıyor diye izleyen sayısında artış olmuştur. :)

Filmin bilim-kurgu türü yanı sıra düşündüren bir yanı da bulunuyor bence. Biz nereden geldik, bizi kim yarattı, neden yarattı ya da hayatımızın amacı ne gibi sorulara da cevap aranıyor film boyunca. Felsefeseverler için de bir alternatif olabilir belki bu haliyle.

Konusu şu şekilde diyebilirim ki: Yukarıdaki fikir kapsamında, yaratıcı aranması için yapılan yolculukta bilim adamlarının yaşadıkları macera ve belki de işte doğaüstü olaylar. Bakalım sonucunda yaratıcıyı bulabilecekler mi?

Filmin sonucu öyle bir bitiyor ki sanki 2.film hem çekilecek hem de çekilmeyecek gibi. Ben bile acaba çekilecek mi diye kararsız kaldım ama eğer 2.film çekilirse bunun kadar ilgi çekici olabilir mi o da ayrı bir merak konusu tabi. :)

Sevgiyle kalın.

0 yorum:

Yorum Gönder