You Don't Mess with the Zohan (2008)

13 Mayıs 2013 Pazartesi

Türkçe adı: Zohan'a Bulaşma

Aksiyon, komedi, dram olarak sınıflandırılmış olan film bana sorarsanız komedi ve +18 arasında gidip gelir. O kadar çok +18 yakıştırma ve betimleme var ki bir noktadan sonra dayanılmaz hale geliyor ve Öööö oluyor insan. Bunu dikkate alarak izlemenizde fayda var. ;)

Başrolünde Adam Sandler var; zaten ona kanıp izlemek istedim. Ama ıhh bu Adam Sandler filmini beğenmedim! Yani tamam Adam Sandler gene oyunculuğunu konuşturmuş ama o da kurtarmamış bence filmi. Çok zorlama olmuş ve bazı yerleri o kadar yapmacık ki sizi güldürmek yerine insana "öff bunun neresi komik yaa" dedirtiyor.

Filmde Adam Sandler resmen bir Arnold Schwarzenegger havasında. Bu havaya tam olarak sokmuşlar onu ama işte bu karakter üzerine kurulu komedi nereye kadar gidebilir ki? 

Bütün olay aslında İsrail ve Filistin arasındaki anlaşmazlıkları konu alıyor. Barışmaları konusunda olumlu ve yapıcı mesajlar veriyor. Bu yönüyle artı alabilir. Irkçılık iyi bir şey değil, bu vurgu üzerinde duruyor. :)

Kadın başrol oyuncusu Emmanuelle Sophie Anne Chriqui ve ben bu kadını görünce direkt ben de The Vampire Diaries kadın başrol oyuncusu Nina Dobrev'i hatırlattı. Bence oldukça birbirlerine benziyorlar. Eğer The Vampire Diaries de böyle ikiz kardeş falan gerekirse, ya da birbirilerine çok benzeyen kuzen falan bu durumda kesinlikle oyuncuları bu olmalı!

Turkcealtyazi.org sitesinde yer alan özeti şu şekilde verilmiş:

"Adam Sandler, hayallerinin peşinden gidip New York’ta kuaför olabilmek için kendini ölmüş gibi gösteren İsrailli üstün komando Zohan’ı canlandırıyor...

Zohan teröristlere karşı savaştığı yaşamını geride bırakmak istese de, çok geçmeden insanın köklerinden kurtulmasının o kadar kolay olmadığını anlar. Ne var ki, onu alt etmeye çalışan eski ve yeni düşmanları da şunu öğrenir: Zohan’a bulaşılmaz."


Eğer aşırı zamanınız varsa ve sırf zaman öldürmek adına izleyecekseniz ve size "öööö" dedirtmeyecekse izleyebilirsiniz. Ama bana sorarsanız Adam Sandler de bu filmi kurtaramamış.

Fakat bütçesine göre iyi hasılat elde ettiğini de dikkate almak gerek. Tebrikler bu açıdan. :)

Sevgiyle kalın.

0 yorum:

Yorum Gönder