Ders 3 : Android Proje Kısımları

24 Ocak 2012 Salı

Bir Android projesi oluştururken, hangi kısmın ne ifade ettiği de projenin gidişatı için önem taşımaktadır. Bakalım hangi kısım ne işe yarıyormuş:



1.
Project Name: Projeye verdiğimiz isim. Yani proje dosyalarını barındırmak için yaratılacak olan klasörün adı.
2.
Build Target: Yazacağımız programın, Android SDK’nın hangi versiyonuna sahip olan cihazları hedeflediği. Eğer burada 1.6 seçersek, yazacağımız program 1.5 ya da daha düşük sürümlü Android içeren cihazlara kurulmayacaktır. Eğer Google servislerini kullanan bir uygulama yazacaksak yani mesela Map API’yi kullanacaksak, Google APIs build target’ını seçmek zorundayız. Build Target tablosundan da anlaşılacağı üzere Android İşletim Sisteminin 2 farklı dağıtımı mevcut. Bir tanesi Open Source diğeri ise Google’ın servislerini içeren ve Google’a ait olan.

Application Name: Yazacağımız uygulamanın Android cihazında görünecek olan ismi.
4.
Package Name: Her Java uygulamasında olduğu gibi burada da kullanmak zorunda olduğumuz, kodlarımızın içerisinde yer alacağı isim alanı.(namespace)
5.
Create Activity: Ana Activity sınıfını içeren dosyayı belirtir. Bunu programımızın ana kaynak dosyası olarak düşünebiliriz; ancak tam öyle değil. Android uygulamalarının içerdiği her ekrana Activity deniyor. Yani uygulamamızdaki her ekran için ayrı bir aktivite dosyası yaratmamız gerekli.
6.
Min SDK Version: Bu kutu biz Build Target’ı seçtiğimiz zaman otomatik olarak dolduruluyor. Programımızın çalışmak için ihtiyaç duyduğu en düşük SDK sürümünü gösteriyor. Markete koyduğumuz zaman bizim belirlediğimiz sürümün altında bulunan cihazlar için bu uygulama görünür olmayacak.

İşte hepsi bu kadar ve bu kadar da basit.



0 yorum:

Yorum Gönder