Küçük Şeyler

19 Ocak 2012 Perşembe
Bu blogtaki ilk yazımla sizlerleyim dostlar. İlk yazımın konusu başlığından alakasız bulabilirsiniz. Başlığa takılmadan insanların günlük hayatta yakalamak istediği pozitif olguları, kendilerinden değilde başkalarından hazır olarak istemeleri durumu var. Çoğu insan malesef böyle etrafımızda. İşte o insanlara birkaç tavsiyede bulunacağım kendi çapımda.

Pozitif Olun!

Güne başlarken , yatağın ne tarafından kalkarsanız kalkın pozitif olun. Sizin bu durumunuz etrafınızdaki insanlara da yansıyarak güzel bir gün yaşayabilirsiniz.

Paylaşımcı Olun

Tüm mal varlığınızı dağıtmayın ama gerektiğinde yeterince paylaşımcı olun. Tabi ki " saç saç paraları leylaya" modunda olmayın.





Kibirli Olmayın

Al Pacino abimizin şeytanın avukatı filminde dediği gibi, şeytanın en sevdiği günah kibirdir. Hayatta en nefret duyduğum olguda kibirdir malesef. Kişiler Bu yoldan ilerlerse küçülürler.

Ailenizi Sevin ve Dostlarınıza Değer Verin

Toplumdaki en önemli olgu ailedir. En çok sevdiğiniz insanlar, zamanla en çok nefret edebileceğiniz, kıskanabileceğiniz  insanlar hep ailenizden çıkar. Ailenizle sürdüreceğiniz ilişkilerde olumlu olmaya bakın. Şunu unutmayın her zaman haklı olmasalar da aileniz sizin için en doğruyu istemektedir.

Gelelim dostlara... O kadar çok şey yazılıp çizildi ki burada benim bir şey demem abesi iştigal bir hal alıyor. Siz siz olun değerlerini bilin en ufak yanlış hareketinde sakın ama sakın hayatınızda çıkarmayın. Onlarsız bir yaşam düşünülemez.

İşte benim hayatımda " iyi bir güne başlamak için " yapmış olduğum bazı küçük şeyler.  

0 yorum:

Yorum Gönder