NBA 2011 Draft oyuncu değerlendirmesi

21 Ocak 2012 Cumartesi
Herkese tekrardan merhaba. NBA basketbolun zirvesidir. Bu zirveye her sene yeni oyuncular katılıyor. Bu sene sezonun kısa olması basketbol severler için üzücü olsada gene NBA'siz bir yıl geçmesinden daha iyidir.

Şimdi NBA 2011 draft ilk 10'dan seçilen oyuncuların sezon başı değerlendirmesini yapacağım

1- Kyrie Irving


PPG
17.4
RPG
3.40

APG
5.1

EFF
+ 16.29

Bu senenin bereketsiz olmasından dolayı ilk sıradan seçildi. Duke üniversitesinin point guardıydı. Cleveland Cavaliers iyi bir seçim yaparak ilk sıradan seçti. Tabi biraz milliyetçi duygularla :) Enes Kanterin 1. sıradan seçilmesini bekliyordum.

Çaylak senesinde olmasını göz önünde alarak istatistikleri gayet iyi. Cavaliers önümüzdeki senelerde yan parçaları koyarak iyi bir playoff takımı olabilir. Benim düşüncem Irving 2-3 kez all-star olabilecek seviyeye gelebilir.

2- Derrick Williams

PPG
7.5
RPG
4.10
APG
0.8
EFF
+ 7.53


Çok yönlü bir oyuncu. Üç sayı tehdidi var. Pota altında bitirici. Minnesota için iyi bir seçim. 2. sıradan seçilmesine rağmen super star adayı değil anca iyi bir yedek olur.

3- Enes Kanter

PPG
4.6
RPG
5.30
APG
0.1
EFF
+ 7.43


Ah bea oğlum Fenerbahçe ile takışmasan 1 numaradan bile seçilirdi. Şimdi Mormon şehri Salt Lake'te dolanıyorsun. Biliyorum oralar Van'a benziyor :) aldığı süreyi iyi değerlendiriyor ama çok az süre alıyor. Utah Jazz'ın çaylak politikası bkz. DWill'de olduğu gibi çaylak sezonunda az sorunluluk verme olmasına rağmen pota altında oyuncu bolluğu yüzünden Utah Enes için kötü takım. Takas olması kariyeri açısından büyük bir dönüm olabilir. Tüm Türkiye ondan iyi şeyler bekliyor.

İlk Bölümü bitirdim. İkinci yazımda 4,5 ve 6. sıra seçimlerini değerlendireceğim.

3 yorum:

  1. 3k dedi ki...:

    Simdi farkettim de ben basketbolu hic bilmiyomusum :) bize basket nedir onu da anlat.Yoksa omrum boyunca karpuzla basket topunu bir tutucam!

  1. Barsh dedi ki...:

    ben sana atışları göstermiştim ama o sırada tenis daha cazip gelmişti :)))

  1. 3k dedi ki...:

    Tenisi bile beceremiyorum ki :)) amaçsızca bir sağa bir sola koşturuyorum.Topa vurursam şanslıyım demektir :) Vurunca da top tee tavana değiyodu hatırlarsan :((

Yorum Gönder